Vegaaninen ja gluteeniton juustokakku uunissa

käyttäjältä Anniina

Vegaaninen ja gluteeniton juustokakku uunissa on yksi suosikkikakuistani. Olen leiponut blogiin aikaisemmin kaksi hyydytettävää juustokakkua: Vadelma-kookosjuustokakun ja Trio-juustokakun. New York cheesecake, joka tämä uunissa paistettava juustokakku on, voittaa mielestäni hyydytettävät juustokakut ja onkin ihme, että vasta nyt päädyin kehittelemään reseptin blogiin.

Herkullisen juustokakun salaisuus piilee paistolämpötilassa ja -ajassa. Kun malttaa paistaa kakkua tarpeeksi alhaisessa lämpötilassa ja kauan (yhteensä kolme tuntia!) ja tämänkin odottamisen jälkeen malttaa vielä laittaa kakun jääkaappiin yön yli odottamaan lusikoiden ja lautasten kilinää, on makuelämys taattu! Alhainen paistolämpötila takaa myös sen, ettei täyte halkeile uunissa.

Pohjataikinassa on korppujauhoja tuomassa keksimäistä rapeutta. Pohja onkin ihanan murea, ei yhtään kuiva ja leikatessa pysyy hyvin kasassa. Monissa resepteissä pohja on tehty digestive-kekseistä. Itse halusin kehitellä reseptin muropohjaan, koska gluteenittomien (ja viljattomien) keksien valikoima on kaupoissa melko suppea. Useissa kekseissä on kauraa.

Meillä juustokakku juhlisti kevään ensimmäistä parvekekahvittelua. Muistelin syödessä Frendien jaksoa, jossa Rachel löytää rappukäytävästä juustokakun, joka kuuluisi oikeasti naapurille. Rachel päätyy maistamaan kakkua ja myöhemmin myös Chandler liittyy lusikoineen seuraan. Seuraava juustokakkutoimitus taitaa sekin päätyä lopulta varkaiden suihin. Niin… Mitä sitä EI tekisi juustokakun vuoksi?

Vegaaninen ja gluteeniton juustokakku uunissa

Vegaaninen ja gluteeniton juustokakku uunissa

Pohja

  • 100 g vegaanista leivontamargariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl riisijauhoja
  • 0,5 dl gluteenittomia korppujauhoja (Moilas)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,3 tl psylliumia
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 400 g vegaanista tuorejuustoa (Violife maustamaton)
  • 400 g maustamatonta soijarahkaa (Alpro Go on)
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • yhden sitruunan kuori raastettuna (n. 1-1,5 tl)
  • 2 rkl perunajauhoja
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita.
  3. Lisää lopuksi kylmä vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi palloksi käsin tai koneella.
  4. Pinnoita irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat margariinilla.
  5. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
  6. Vatkaa tuorejuusto ja rahka tasaiseksi niin, että joukkoon ei jää tuorejuustokokkareita.
  7. Lisää joukkoon sokerit, sitruunamehu ja sitruunankuori ja vatkaa tasaiseksi.
  8. Lisää lopuksi perunajauho siivilän läpi ja vatkaa seos tasaiseksi.
  9. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita sileäksi.
  10. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 150 asteessa 1,5 tuntia. Sammuta uuni ja anna kakun olla uunissa vielä toiset puolitoista tuntia.
  11. Jäähdytä kakkua ja laita se jääkaappiin. Tarjoile kakku seuraavana päivänä mansikoista valmistetun soseen kanssa.

Seuraa Kaapista puuttuu kakku -blogia Facebookissa ja Instagramissa!

Kommentoi

Saatat myös pitää näistä