Arabialainen maustekakku

käyttäjältä Anniina

Tämä kakku tuo mieleen lapsuuden joulut mummolassa. Mummon leipoma arabialainen maustekakku oli kaikista kahvipöydän tarjottavista herkullisin. Osa ruoista ja leivonnaisista olivat säilössä mummolan yläkertaan vievillä rappusilla, koska koko suvulle tehdyt ruoat eivät mahtuneet jääkaappiin ja rappukäytävässä oli viileämpää. Livahdimme serkun kanssa rappusille syömään tätä kakkua illalla, kun hampaat oli jo pesty. Kunnon santsausta siis! 😀 Jouluna oli lupa valvoa, ja sokeriahan siinä tarvittiin, että jaksoi pelata lautapelejä ja ihastella lahjaksi saatuja leluja yömyöhään.

Onko tämä kakku lapsuuden muistojen vertainen? Vaikka itse sanonkin, niin kyllä se mummon arabialaiselta maustekakulta maistuu ja nostalgiafiilikset olivat maistaessa taattu! <3 Mehevää, mausteista ja loistava santsauskohde jouluiltoihin. 🙂 Tämä on kuivakakusta kaukana.

Mikä on sinun lapsuuden lempijouluherkkusi? Onko jotain joululeivonnaista, mitä kaipaat mutta et ole vielä päässyt maistamaan sitä gluteenittomana ja vegaanisena?

Arabialainen maustekakku

  • 200 g vegaanista leivontamargariinia (Sunnuntai Laktoositon)
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 dl mantelimaitoa
  • 2 dl kermaista kookosmaitoa (Santa Maria Creamier)
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 3,5 dl riisijauhoja
  • 1 dl mantelilastuja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl muskottipähkinää
  • 2 ml suolaa

Kuorrute

  • 75 g vegaanista leivontamargariinia (Sunnuntai Laktoositon)
  • 5,5 dl tomusokeria
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 4 rkl vahvaa kahvia
  • 2 tl kanelia

Koristeluun

  • mantelilastuja
  • pähkinärouhetta
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita mantelimaito, kookosmaito ja omenaviinietikka keskenään.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivista aineista puolet margariinisokerivaahtoon. Sekoita hieman ja lisää sitten manteli-kookosmaito-etikkaseos. Lisää loput kuivista aineista. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada taikina margariinilla voideltuun ja riisijauhoilla jauhotettuun kakkuvuokaan. (vetoisuus noin 1,5 litraa)
  5. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
  6. Kumoa kakku jäähtyneenä.
  7. Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja kuorrutteen muut ainekset keskenään. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele pähkinärouheella ja mantelilastuilla.
  8. Säilytä kakkua jääkaapissa.

Saatat myös pitää näistä

Kommentoi