Gluteeniton ja vegaaninen tyrni-tiikerikakku

käyttäjältä Anniina
gluteeniton ja vegaaninen tiikerikakku

Gluteeniton ja vegaaninen tyrni-tiikerikakku on kostea ja mehevä kuivakakku ja tyrnin ansiosta hieman hapan. Tyrnijauhe valloitti minut tänä syksynä esimerkiksi näissä cake-popseissa, joten halusin kokeilla tyrniä ehdottomasti myös kuivakakussa. Mantelijauhe antaa kakkuun pehmeyttä ja kosteutta.

Itsellä gluteenittomat ja vegaaniset kuivakakut ovat säilyneet hyvinä useamman päivän, vaikka en ole peittänyt niitä kuin kakkuvuoalla. Suosittelen kuitenkin pakastamista, jos haluat kuivakakun säilyvän kosteana pidempään.

Tyrnijauhetta löytyy esimerkiksi Tokmannilta ja Prismasta. Kannattaa kokeilla tyrnijauhetta myös raakasuklaan tai smoothien sekaan sekä leivonnaisten koristelussa.

gluteeniton ja vegaaninen tyrni-tiikerikakku

Gluteeniton ja vegaaninen tyrni-tiikerikakku

  • 225 g vegaanista leivontamargariinia (Sunnuntai Laktoositon)
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl mantelimaitoa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 dl päärynäsosetta
  • 5 dl riisijauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 0,75 dl tyrnijauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Koristeluun

  • vegaanista suklaata
  • kaakaonibsejä
  • tyrnijauhetta
  1. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita omenaviinietikka mantelimaitoon. Seos paksuuntuu hieman.
  3. Sekoita riisijauho, mantelijauhe ja sooda keskenään.
  4. Lisää margariinisokerivaahtoon jauhot sekä viimeiseksi päärynäsose ja etikkamantelimaito. Vatkaa taikina nopeasti tasaiseksi.
  5. Ota taikinasta erilleen 1/3 osa. Sekoita siihen kaakaojauhe. Lisää loppuun 2/3 osaan taikinasta tyrnijauhe ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada tyrnillä maustetusta taikinasta puolet margariinilla voidellun ja kevyesti riisijauhoilla jauhotetun vuoan pohjalle. (Käytin noin 2,5 litraista vuokaa) Kaada sen päälle koko kaakaojauheella maustettu taikina. Viimeiseksi kaada loput tyrnitaikinasta kerrosten päälle.
  7. Pyöritä haarukkaa tai lusikkaa taikinassa muutamia kertoja saadaksesi kerrokset raidottumaan kauniisti.
  8. Paista kakkua uunissa alatasolla 175 asteessa noin 1 h 10 min.
  9. Anna jäähtyä ennen kumoamista.
  10. Parhaimmillaan kakku on, kun sen antaa tekeytyä seuraavaan päivään.
  11. Koristele halutessasi sulalla vegaanisella suklaalla, tyrnijauheella ja kaakaonibseillä.
gluteeniton ja vegaaninen tiikerikakku

Seuraa Kaapista puuttuu kakku -blogia myös Facebookissa ja Instagramissa.

Saatat myös pitää näistä

Kommentoi