Marraskuu meni ohi koulukiireissä ja valmistuminen restonomiksi häämöttää enää muutaman viikon päässä! Kääk! Opinnäytetyöstä ja muista koulutehtävistä huolimatta olen leiponut jouluksi reseptejä todella paljon ja nyt olisi aika julkaista niitä myös todella paljon 😀 Otan siis joulureseptikirin ja aloitetaan ensimmäiseksi juomalla, millä kuittaa suklaanhimon ja millä myös koko keho lämpiää. Kaakaossa mausteina esimerkiksi minttua ja lakritsia: mikä siis voisi mennä pieleen?!
Jos vegaaninen suklaa on hakusessa, kannattaa maistaa Foodin raakasuklaita. Itse käytin tähän kaakaoon Foodin Mylk-raakasuklaata. Se on taivaallisen hyvää. Kaakaoon voi myös lisätä suklaan sijasta kaakaomassaa. Siinä tapauksessa makeutusta saattaa tarvita lisää, mutta täyteläisen tummasuklainen maku on taattu!
Muista seurata Kaapista puuttuu kakku -blogia Facebookissa ja Instagramissa!
Mausteinen kaakao (kahdelle hengelle)
- 4 dl mantelimaitoa (tai esim.soijamaitoa)
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl raakalakritsijauhetta (Urtekram)
- 0,5 tl kanelia
- 1 tl minttuaromia (Dr. Oetker)
- 0,5 tl kardemummaa
- 30 g vegaanista suklaata
Päälle
- kookoskermaa tai soijavispiä vaahdotettuna
- suklaata rouhittuna, kanelia
- Mittaa ainekset suklaata lukuunottamatta kattilaan ja sekoita.
- Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää suklaa paloina ja sekoita kunnes suklaa sulaa sekaan.
- Kaada kaakao laseihin. Vatkaa päälle kookos- tai soijavispikerma ja koristele kanelilla ja rouhitulla suklaalla.