Vadelma-kookosjuustokakku

käyttäjältä Anniina

Olen jo pitkään suunnitellut käyttäväni kookosmannaa leivonnassa. Kookosmanna on oiva raaka-aine raakakakkujen teossa, mutta itse halusin hyödyntää sitä tällä kertaa juustokakussa. Kookosmannalla on vähän sama ominaisuus kuin maapähkinävoilla – sitä tekisi mieli syödä suoraan purkista! Se on niin suussasulavan pehmeää!

Kokeilin kakun pohjassa vegaanisia ja gluteenittomia Semperin Kolakeksejä. Niistä minulla oli omat epäilykseni, koska ne ovat todella kovia eikä niiden murentaminen välttämättä suju käsivoimin kaulimella. Keksit murenivat kyllä hyvin koneen voimalla ja pohjastakin tuli yllättävän pehmeä. Itselleni kaura tai vehnä ei sovi, joten vegaanisten gluteenittomien ja viljattomien keksien löytäminen on vaikeaa. Varsinkin digestivekekseissä tuntuu todella usein olevan joko kauraa tai vehnätärkkelystä.

Ajattelin ensin, että äitienpäivän kakkureseptin pitää ehdottomasti olla suklainen, mutta kookos on vienyt sydämeni tänä keväänä! Ensin kookos-ananaskakun muodossa ja nyt juustokakussa. Mutta kevään juhliin ehdottomasti loihdin jotain suklaista.

Itselleni tuleva äitienpäivä on nyt toinen ja olen vihjaillut miehelle toiveestani saada aamupala sänkyyn.. Saa nähdä mitä siitä syntyy, kun taaperon, kahden kissan ja koiran kanssa lähtee syömään aamupalaa makuuhuoneessa 😀 Siinä saattaa olla niin annoskateutta kuin sotkuakin luvassa! Pitäisiköhän esittää toive myös siitä, että äitienpäivänä äiti saa sotkea muttei siivota… 😉

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille! <3

Pohja

  • 150 g Kolakeksejä (Semper)
  • 50 g vegaanista leivontamargariinia (Sunnuntai laktoositon)

Täyte

  • 200 g vegaanista maustamatonta tuorejuustoa (Violife)
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ¾ dl kookosmannaa (Foodin)
  • 1 ½ dl soijavispikermaa (Alpro)

Pinnalle

  • 200 g pakastevadelmia
  • ½ dl limemehua
  • 1 dl Multi hyytelösokeria (Dansukker)
  1. Murskaa keksit esim. monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Sulata margariini ja sekoita se keksimurun kanssa tasaiseksi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Sekoita tuorejuustoon sokeri ja vaniljasokeri. Jätä se odottamaan pöydälle, jotta se ei ole aivan jääkaappikylmää, kun on aika lisätä joukkoon sula kookosmanna.
  3. Vatkaa soijavispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja jätä sekin odottamaan seuraavaa vaihetta.
  4. Mittaa kookosmanna kattilaan tai kuumennuksen kestävään kulhoon ja sulata se vesihauteessa. Kun kookosmanna on sulanut, kaada se tuorejuuston sekaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää seuraavaksi kermavaahto sekaan nostellen, kunnes seos on tasaista. Koita olla ripeä, sillä kookosmanna jähmettyy nopeasti.
  5. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin. Anna kakun seistä kylmässä yön yli.
  6. Valmista marjapäällinen seuraavana päivänä. Mittaa vadelmat ja limemehu kattilaan. Keitä kiehuvaksi ja anna kiehua yli 3 minuuttia, jos käytät ulkomaalaisia pakastevadelmia. Lisää hyytelösokeri seoksen joukkoon ja sekoita koko ajan. Kuumenna uudestaan kiehuvaksi ja keitä noin minuutti koko ajan sekoittaen. Anna marjaseoksen jäähtyä muutama minuutti ennen kuin kaadat sen kakun päälle. Laita kakku takaisin jääkaappiin ja anna päällisen hyytyä pari tuntia.

Saatat myös pitää näistä

Kommentoi