Oumph-kvinoasalaatti

käyttäjältä Anniina

Tällä kertaa päätin tarjota jotain kevyempää ja terveellisempää reseptiä. Tästä salaatista on tullut meidän perheen kesäjuhlien lempisalaatti. Se on raikas, ruokaisa ja mausteinen. Siinä myös yhdistyy makea ja suolainen, mikä on itselleni aina houkutteleva ominaisuus. Makeus tulee pehmeistä taateleista ja suolaisuus soijakastikkeella maustetuista Oumph-suikaleista. Jos joku ei tiedä, mikä ihme on Oumph, niin se on soijapavuista valmistettuja suikaleita, jotka erehdyttävästi näyttävät lihalta ja niissä onkin aika lihamainen koostumus – sitkeä ja pureskeltava.

P.s Herkkusuille tiedoksi: Älkää huoliko, leivontajonossa odottaa raparperipiirakka, joten pian päästään taas makeiden leivonnaisten ääreen. 🙂

Ainekset (n. kuudelle hengelle)

  • 1 pss Oumph The Chunk-soijasuikaleita (pakaste)
  • 1/2 sipulia
  • 2rkl öljyä
  • paprikajauhetta
  • mustapippuria
  • smoked paprikajauhetta
  • chilijauhetta
  • valkosipulijauhetta
  • curryjauhetta
  • 1/4 dl gluteenitonta soijakastiketta (esim. Soy-King)
  • 1 pss jääsalaattia
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 kurkku
  • 100 g pehmeitä taateleita
  • 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1/2 ruukku minttua
  • 1/3 ruukku basilika
  • 1/4 ruukku rucolaa
  • 1/4 ruukku korianteria
  • 2 dl kvinoaa
  • 4 dl vettä
  • suolaa
  • 1 sitruunan mehu
  1. Kuullota sipuli pannulla öljyssä kevyesti ja lisää jäiset Oumph-suikaleet joukkoon. Paista suikaleita, kunnes ne alkavat pehmetä. Mausta suikaleet paprikajauheella, smoked-paprikajauheella, mustapippurilla, chilijauheella, currylla ja valkosipulijauheella. Lisää lopuksi soijakastike ja sekoita. Jatka paistamista, kunnes suikaleet saavat kunnon paistopintaa. Laita suikaleet sivuun jäähtymään.
  2. Huuhtele salaattiainekset ja pilko ne pienemmiksi palasiksi. Silppua yrtit.
  3. Huuhtele kvinoa kuumassa vedessä. Huuhtele lopuksi kylmällä vedellä ja valuta vesi pois. Lisää raikasta vettä 4 dl kattilaan kvinoan kanssa ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt kvinoaan. Mausta lopuksi ripauksella suolaa. Anna kvinoan jäähtyä ennen kuin lisäät sen salaattiin, jotta muut aineet eivät nahistu.
  4. Yhdistä ainekset isossa salaattikulhossa ja sekoita lopuksi joukkoon sitruunamehu.

Kommentoi

Saatat myös pitää näistä