Pehmeä hirssipuuro

käyttäjältä Anniina

Olen ollut puuroihmisiä jo pienestä pitäen. Kaurapuuro banaanisoseella ja mustikoilla oli iäisyyden vakioaamupalani. Koska jossain vaiheessa kaura ei enää sopinut minulle, piti etsiä kyseiselle herkulle korvaaja. Muistan vieläkin sen aamun, kun tein mikrossa tattaripuuroa. En ymmärtänyt miten joku asia voi maistua niin pahalle! Mutta koska puuro oli luottoaamupala, totuttelin tattariin pikkuhiljaa. Ja lopulta tattari olikin ihan ok. Mutta myönnetään: ei meillä tattaripuuroa keitellä kovinkaan usein! 😀

Onneksi lopulta kauppoihin tuli hirssihiutaleita. Tai ehkä ne olivat aina olleet siellä, en vain ollut tajunnut etsiä. Hirsipuurosta tuli aamujen pelastus. Se on ihanan pehmeää – paras korvike kaurapuurolle sanon minä!

Hirssihiutaleista puuro valmistuu mikrossa todella nopeasti. Oma bravuurini on muussata banaania hirssipuuron sekaan ja syödä se joko sellaisena tai lisätä vielä marjoja joukkoon. Tänä aamuna hifistelin ja tarjoilin puuron omenan, kookoksen, agavesiirapin ja kanelin kanssa. Oli muuten hyvää!

Hirssipuuro mikrossa (pieni annos)

  • 0,5 dl hirssihiutaleita (Urtekram)
  • 0,5 dl soijamaitoa
  • 1 dl vettä
  • halutessasi ripaus suolaa
  1. Mittaa ainekset mikronkestävään kulhoon ja sekoita.
  2. Kypsennä puuroa mikrossa 2-2,5 minuuttia riippuen siitä, kuinka jämäkkää puuroa haluat. Sekoita tasaiseksi.
  3. Tarjoile tuoreiden omenaviipaleiden, kookoshiutaleiden, agavesiirapin ja kanelin kanssa.

Kommentoi

Saatat myös pitää näistä