Gluteeniton ja vegaaninen päärynä-rahkakakku

käyttäjältä Anniina
gluteeniton ja vegaaninen kuivakakku

Gluteeniton ja vegaaninen päärynä-rahkakakku on todella nopea ja helppo valmistaa. Taikina valmistuu ilman konetta. Ohje syntyi, kun jouluruokien takia jääkaappiin oli raivattava tilaa ja laatikon perukoilta löytyi päärynöitä ja omenoita. Kaapistakin puuttui vielä yksi kakku jouluvietäviksi.

Kakku on valloittavan pehmeä ja maistuu ihanan päärynäiseltä ja vaniljaiselta. Kosteutta kakkuun hedelmien lisäksi tuo Alpron vaniljanmakuinen soijarahka. Tätä kakkua tulee varmasti tehtyä joulun jälkeen vielä uudestaan samaan tapaan kuin porkkanakakkua tuorejuustokuorrutteen kanssa. Tällä kertaa koristeluksi riitti hyvin pelkkä tomusokeri.

Tämän reseptin myötä blogi jää pienelle joululomalle. Palaan taas reseptien pariin uuden vuoden jälkeen. Oikein ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2020 kaikille lukijoille! <3

Gluteeniton ja vegaaninen päärynä-rahkakakku

  • 150 g vegaanista leivontamargariinia
  • 1,75 dl sokeria
  • 1,5 dl vegaanista vaniljarahkaa (Alpro Go On Vanilla)
  • 4 dl päärynä- ja omenaraastetta
  • 50 g mantelimassaa
  • 4 dl riisijauhoja
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Koristeluun

  • tomusokeria
  1. Pehmennä leivontamargariini mikrossa, mutta varo sulattamasta sitä sulaksi.
  2. Mittaa margariinin sekaan sokeri ja vaahdota kevyesti. Sekoita mukaan rahka, karkea päärynä- ja omenaraaste sekä mantelimassa raasteena.
  3. Sekoita kuivat ainet keskenään ja lisää ne muiden aineiden joukkoon.
  4. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se voideltuun kakkuvuokaan (noin 2 litran kokoinen vuoka).
  5. Paista kakkua alatasolla 175 asteessa noin 1 h 10 min.
  6. Kumoa kakku jäähtyneenä.
  7. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään. Koristele tomusokerilla.
gluteeniton ja vegaaninen päärynä-rahkakakku

Etsitkö vielä muita kakku-ohjeita jouluun? Tässä muutamia:

Seuraa myös Instagramissa ja Facebookissa!

Kommentoi

Saatat myös pitää näistä