En tiedä teistä, mutta itselle reseptissä sana ”pika” saa aikaan ristiriitaisen fiiliksen. Sellaisen, että nyt ollaan joko tehty herkullisesta reseptistä jotain niin nopeaa ja tehokasta, että ollaan hyvän maun rajoilla. Tai sitten on tosissaan kyse toimivasta tavasta tehdä joku asia paljon helpommin ja nopeammin. Ainakin tällaiselle malttamattomalle ihmiselle monet arkea nopeuttavat niksit ovat tervetulleita. Kauppojen pikakassat, bussien pikavuorot ja blogien pikameikkiniksit ovat kovassa käytössä. Mutta löytyy sitä pikajuttuja, jotka eivät kuulosta niin hyvältä tavalta helpottaa elämää.. Esimerkiksi vaikka pikavipit! Ja pikapulla.. Se on kaukana pullasta.
Ruokaresepteissä ei auta kuin kokeilla, onko nopeudella herkullisuuteen alentavaa vaikutusta. Munkkien kohdalla ei mielestäni ole. Pikamunkit maistuvat siinä missä tavallisetkin.
Näitä pikamunkkeja kannattaa siis kokeilla! Testattu on jo useampana vappuna – munkit valmistuvat nopeasti, ne syödään nopeasti ja aina on jäänyt enemmän aikaa ihanan kevätsään nauttimiseen.
Hauskaa vappua kaikille! <3
Taikina (16 kpl)
- 3 dl Viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
- 1 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 ml suolaa
- 50 g vegaanista leivontamargariinia (Sunnuntai)
- 2 dl vaniljasoijajogurttia (Alpro)
- yhden limen kuori raastettuna
Paistamiseen
- 1 l rypsiöljyä
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sulata margariini ja lisää se kuivien aineiden joukkoon jogurtin ja limekuoriraasteen kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada rypsiöljy teräskattilaan tai valurautapataan ja lämmitä se noin 180 asteeseen.
- Nosta taikinasta kahdella ruokalusikalla nokareita öljyyn. Paista noin neljä nokaretta kerrallaan. Kypsennä munkkia 1-2 minuuttia per puoli, kunnes se on kauniin värinen.
- Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.
- Sokeroi munkit, kun ne ovat vielä lämpimiä.