Minttuiset mokkapalat

käyttäjältä Anniina

Vain yhdellä reseptillä on kunnia olla se kulutetuin ja tahraisin sivu lapsuuden leivontakirjoissa. Se on tietysti mokkapalat. Oliko suosion syynä mokkapalojen makea kuorrute, värikkäiden strösseleiden hauskuus vai pehmeä ja hieman tahmea pohja? En osaa valita vain yhtä syytä, eikä sillä niin väliä! Mokkapaloja leivottiin lapsuudessani usein. Yksi syy niiden viehätykseen saattaa olla reseptin yksinkertaisuus. Itseni kohdalla epäilen mokkapalojen houkuttelevuuden olevan erityisesti siinä, että sotkuisia kulhoja on leipomisen jälkeen kaksi (!!) kaavittavaksi ja nuoltavaksi.

Nämä gluteenittomat ja vegaaniset mokkapalat saavat kuorrutteeseen minttuisen maun piparminttuaromista. Kuorrutetta olen itse useimmissa ohjeissa jäänyt kaipaamaan paksummalti, joten näissä paloissa sitä on varmasti enemmän kuin riittävästi!

Minttuiset mokkapalat

Pohja

  • 150g vegaanista leivontamargariinia (Sunnuntai)
  • 2 dl sokeritonta soijamaitoa
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 dl riisijauhoa
  • ¾ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 dl päärynäsose (esim. Bonne)

Kuorrute

  • ¾ dl vahvaa kahvia
  • 75 g vegaanista leivontamargariinia
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl piparminttuaromi (Dr. Oetker)
  • 5 dl tomusokeria

Koristeluun

  • Dr. Oetker mix värillinen strösseli
  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Kuumenna soijamaito ja margariini kattilassa niin, että margariini sulaa. Varo kuitenkin, ettei soijamaito pala pohjaan.
  3. Sekoita kaikki pohjaan tarvittavat kuivat aineet keskenään. Kaada joukkoon soijamaito-margariiniseos ja sekoita. Lisää viimeiseksi päärynäsose ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun peltiseen uunivuokaan (n. 20x30cm).
  5. Paista pohjaa uunissa keskitasolla noin 12 minuuttia.
  6. Valmista vahvaa kahvia ja sulata margariini. Sekoita kaakaojauhe, kahvi, sula margariini sekä piparminttuaromi keskenään. Lisää lopuksi tomusokeri. Vatkaamalla saat kuorrutteesta kuohkeampaa.
  7. Levitä kuorrute vielä hieman lämpimän pohjan päälle. Koristele strösseleillä ja anna kuorrutteen jähmettyä viileässä.

2 kommenttia

HERKUTTELIJA huhtikuu 8, 2019 - 10:00 am

Onpa herkullisen näköiset kuvat! Innostuin heti tekemään mokkapaloja! Koska kaapista puuttui päärynäsose, laitoin tilalle banaanisosetta
ja hyvin sopi sekin. Menestys oli taattu! Seuraavaksi kokeilen sämpyläohjetta!

Vastaa
Anniina huhtikuu 8, 2019 - 1:29 pm

Kiva kuulla, että onnistui banaanisoseellakin!

Vastaa

Kommentoi

Saatat myös pitää näistä