Edellisinä jouluina tekemäni vegaaninen luumurahka on ollut pikemminkin rahkaluumua, koska luumua on ollut suhteessa rahkaan Todella paljon! 😀 Itseäni luumuisuus ei ole haitannut, mutta tänä jouluna ajattelin miellyttää useampaa kuin vain itseäni, joten tein luumurahkasta miellyttävän kermaista. Jos pidät luumusta yhtä paljon kuin minä, voit vähentää soijavispikerman määrää.
Vegaaninen luumurahka
- 1 pss kuivattuja luumuja (200 g)
- 1 dl vettä
- 2 dl vaniljasoijarahkaa (Alpro Go on vanilja)
- 2 dl soijavispikermaa (Alpro)
- makeutukseen sokeria maun mukaan
Koristeluun
- kanelia
- vegaanista suklaata
- Keitä kattilassa vettä ja kuivattuja luumuja niin kauan, että vesi haihtuu ja luumut pehmenevät.
- Soseuta luumut kattilassa ja anna jäähtyä.
- Lisää luumuihin vaniljasoijarahka.
- Vatkaa soijavispikerma.
- Nostele vatkattu kerma varovasti luumurahkaseokseen. Maista ja lisää sokeria maun mukaan.
- Jaa luumurahka annoskippoihin. Ripottele halutessasi päälle kanelia ja suklaata rouheena.
Gluteenittomia ja vegaanisia joulureseptejä hakusessa? Tässä lisää Kaapista puuttuu kakku -blogin jouluisia herkkuja:
- Arabialainen maustekakku
- Tyrni-tiikerikakku
- Cake-pops -konvehdit
- Tofupeltipiirakka
- Piparit
- Mausteinen kaakao
Seuraa myös Instagramissa ja Facebookissa!