Halloween: Puolukka-kurpitsajuustokakku

käyttäjältä Anniina

Mitä halloween olisi ilman kurpitsaa?? Siispä toinen halloween-kakuistani on kurpitsajuustokakku. Mutta ei siinä vielä kaikki: kurpitsa saa kaverikseen puolukkamoussen, joka tuo ihanaa happamuutta ja kirpeyttä muuten makealle kakulle. Kakku on todella värikäs oranssin ja pinkin yhdistelmä 🙂

Kurpitsatäytteessä on ihania syksyn (ja joulunkin) makuja: inkivääriä, kanelia ja muskottipähkinää. Täyte on todella pehmeä ja suussa sulava. Kakun pohja on vähäsokerinen peruspiirakkapohja. Kookosmaito sitoo taikinan hyvin yhteen. Ripaus suolaa antaa lisämakua. En paistanut pohjaa ennen täytteen lisäämistä, koska pohja valmistuu kyllä uunissa samalla täytteen kanssa eikä näin pääse kuivumaan.

Vinkki: Puolukkamousse on sellaisenaan todella hyvää ja sopii jälkiruoaksi esimerkiksi joulupöytään. Jos tarjoaa moussea isommalle poppoolle, kannattaa sitä tehdä kaksinkertainen annos.

Piirakkapohja

  • 125 g vegaanista leivontamargariinia (Sunnuntai Laktoositon)
  • 3 dl riisijauhoja (Risenta)
  • 0,5 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl kookosmaitoa

Täyte

  • 500 g myskikurpitsaa kuutioina
  • 200 g vegaanista tuorejuustoa (Violife)
  • 1,5 dl kookosmaitoa (Santa Maria original)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1 ml muskottipähkinää

Puolukkamousse

  • 150 g pakastepuolukoita
  • 1 dl soijavispikermaa (Alpro)
  • 100 g vegaanista tuorejuustoa (Violife)
  • sokeria ja vaniljasokeria makeuttamiseen
  1. Paista myskikurpitsakuutioita uunissa 175 asteessa keskitasolla noin puoli tuntia tai kunnes kuutiot ovat pehmeitä. Jätä kuutiot jäähtymään.
  2. Mittaa kulhoon piirakkapohjan ainekset kookosmaitoa lukuun ottamatta. Nypi ainekset taikinaksi ja lisää lopuksi kookomaito. Vaivaa taikina tasaiseksi.
  3. Soseuta myskikurpitsa. Lisää sen joukkoon muut täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  4. Pingota irtopohjavuoan (20 cm halkaisija) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunoja margariinilla. Painele taikina pohjalle sekä reunoille.
  5. Kaada kurpitsatäyte pohjan päälle ja paista kakkua uunin keskitasolla 200 asteessa 45 minuuttia. Kakun täyte voi vielä hytkyä, mutta täyte kiinteytyy jäähtyessään.
  6. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja säilytä sitä jääkaapissa.
  7. Valmista puolukkamousse. Sulata puolukoita mikrossa tai kattilassa sen verran, että saat ne sauvasekoittimella tasaiseksi survokseksi. Jäähdytä puolukkasurvos, jos se on sulattaessa lämmennyt liikaa.
  8. Vatkaa soijavispikerma vaahdoksi ja lisää sen joukkoon tuorejuusto. Lisää lopuksi puolukkasurvos ja lisää sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan.
  9. Levitä puolukkamousse kurpitsakakun päälle.

Kommentoi

Saatat myös pitää näistä