Aikaisemmin minulle juustokakku tarkoitti vain uunissa paistettua juustokakkua. Sellaista New York Cheesecake-tyylistä juustokakkua. Ei sillä, ettenkö olisi tiennyt näistä hyydytetyistä juustokakuista, mutta uunissa paistettu juustokakku oli minusta Se Ainoa Oikea.
Nyt sitten myöhäisheränneenä olen tajunnut hyydytettyjen juustokakkujen hienouden! Ne sopivat hyvin juhlaan ja niitä pystyy koristelemaan yhtä kauniiksi kuin täytekakkujakin. Erityisesti rakastan moussemaisia täytteitä, jotka ovat pehmeitä ja sulavat suussa.
Tämä ohje onkin juuri tuollainen pehmeä ja suussasulava. Inspiraationi kakkuun lähti trio-jäätelöstä, joka oli yksi lapsuuteni suosikkijäätelöistä. Suklaa, mansikka ja vanilja… Tällä hetkellä vegaanista trio-jäätelöä ei ole tarjolla, joten lapsuuden makumuistoihin saa kosketuksen tämän kakun kautta. Trio-juustokakku sopii loistavasti kevään juhlapöytään!
Pohjaan käytin Tarjoustalosta ja Puuilosta löytämiäni Gullón-merkkisiä digestivekeksejä, jotka ovat myös vehnättömiä. Pohjan voi tehdä myös esimerkiksi Semperin Kolakekseistä, kunhan silloin muistaa käyttää vain 50 grammaa margariinia. Suklaana käytin Foodin Mylk raakasuklaata.
Pohja
- 150 g gluteenittomia ja vegaanisia Digestive-keksejä (Gullón)
- 75 g vegaanista margariinia (Sunnuntai laktoositon)
Täyte
- 600 g vegaanista tuorejuustoa (Violife)
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 80 g vegaanista tummaa suklaata (esim. Foodin raakasuklaa Mylk 52%)
- 1 dl pakastemansikoista tehtyä sosetta
- 1 dl soijavaniljakastiketta (Alpro)
- 3,5 dl soijavispikermaa (Alpro)
- 2 dl Multi hyytelösokeria
Koristeluun
- tuoreita mansikoita
- suklaata
- Pinnota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi.
- Murskaa keksit kaulimella tai monitoimikoneella. Lisää sula margariini ja sekoita tasaiseksi. Painele irtopohjavuoan pohjalle.
- Notkista tuorejuusto kulhossa sekoittamalla siihen vaniljasokeri.
- Sulata mansikkatäytettä varten pakastemansikat ja soseuta ne.
- Sulata suklaatäytettä varten suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Vispaa 2 dl soijavispikermaa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kattilassa loput 1,5 dl soijavispikermaa ja Multi hyytelösokeri. Sekoita seosta koko ajan ja keitä puoli minuuttia.
- Kaada hyytelösokerikermaseos tuorejuuston sekaan ja sekoita tasaiseksi. Jaa sitten seos kolmeen osaan.
- Sekoita ensimmäiseen osaan sula suklaa. Ja lisää vielä kolmasosa vaahdotetusta kermasta. Sekoita tasaiseksi ja kaada se pohjan päälle.
- Sekoita seuraavaksi mansikkasose yhteen osaan tuorejuustoseosta sekä yksi osa vispatusta kermasta. Kaada tasainen seos suklaan päälle.
- Viimeiseen kolmasosaan sekoita vaniljakastike ja loppu vaahdotettu vispikerma. Kaada vaniljaseos mansikkakerroksen päälle.
- Peitä kakkuvuoka ja laita se hyytymään jääkaappiin seuraavaan päivään.
- Koristele kakku seuraavana päivänä suklaaseen dipatuilla mansikoilla. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja kasta jokainen mansikka suklaaseen. Anna suklaan hetki jähmettyä ennen kuin lisäät mansikat kakun päälle.