Nämä mustikkavadelma-cupcakesit ovat todella pehmeitä ja ihanan marjaisia! Pitkään kokeilin, missä saisin No egg -valmisteen todella toimimaan. Tässä ohjeessa kananmunankorvike antaa sitä mitä jokaiseen kuppikaakkuun toivookin – ilmavuutta ja mehevyyttä.
Kuningatar-cupcakes
10 kpl
Taikina
- 125 g vegaanista leivontamargariinia
- 2 rkl No egg -valmistetta (Orgran)
- 2 dl vettä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl sokeria
- 3 dl riisijauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ¾ dl kookoshiutale
- 3 ½ dl mustikoita ja vadelmia
Kuorrute
- 1 dl vegaanista vispikermaa (Alpro)
- muutama tippa sitruunamehua
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl sokeria
- 200 g vegaaninen maustamaton tuorejuusto (Violife)
Koristeluun
- tuoreita mustikoita
- Sulata margariini.
- Lämmitä vettä mikrossa minuutin ajan täydellä teholla. Kaada vesi ja No egg-valmiste kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella noin 2 minuuttia. Lisää joukkoon sokeri sekä vaniljasokeri ja jatka vatkaamista vielä noin 2 minuuttia, kunnes vaahto on valkoista. Vaahto jää melko nestemäiseksi, mutta se ei haittaa.
- Sekoita riisijauho, leivinjauhe sekä kookoshiutaleet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita kevyesti ja lisää viimeiseksi sula margariini ja sekoita tasaiseksi. Nostele lopuksi vielä marjat taikinan sekaan.
- Jaa taikina kymmeneen paperiseen muffinivuokaan. Parhaiten muffinit pysyvät koossa, kun laitat muffinivuoat alumiiniseen muffinivuokapeltiin.
- Paista uunin keskitasolla 200 noin 15-20 minuuttia. Cupcaket jäävät vaaleiksi, joten varo paistamasta niitä liikaa.
- Vatkaa kuorrutteeseen soijakerma. Lisää sokerit sekä muutama tippa sitruunamehua, jotta vaahdosta tulee jämäkämpää. Lisää lopuksi tuorejuusto. Vatkaa kunnes tuorejuusto on tasaisesti vispikerman seassa. Voit halutessasi värjätä päällisen elintarvikevärillä, mutta muista tarkistaa, että elintarvikeväri on vegaanista ja gluteenitonta.
- Pursota kuorrute cupcakesien päälle ja koristele tuoreilla mustikoilla.
2 kommenttia
Nää on kyllä tosi maukkaita, hyvä resepti! 🙂
Kiitos, mukava kuulla 🙂