Hetken meidän keittiössä oli melko hiljaista, kun kevätflunssa vei makuuhuoneen puolelle lepäämään. Yritin kyllä leipoa suklaarusinakeksejä, mutta harmikseni huomasin, ettei flunssaisen makuaisti toimi ihan tavalliseen tapaan. Uuden reseptin luominen osoittautui hankalaksi ja keittiössä tuoksui lähinnä inkiväärihunajatee.
Nyt terveenä teki erityisesti mieli jotain hedelmäistä. Siispä suklaarusinakeksit saavat odottaa toiseen hetkeen ja kahvipöytään pääsee paraatipaikalle tämä pehmeä ananas-kookoskakku.
Kakun voi halutessaan päällystä mehu-tomusokerisekoituksella, mutta kakku maistuu kyllä hyvin ilmankin.
Ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä kaikille!
Taikina
- 2 dl soijamaitoa
- 100 g vegaanista leivontamargariinia (esim. Sunnuntai)
- 1 ½ dl kookoshiutaleita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 2 ½ dl riisijauhoja
- 2 dl ananasmurskaa
Kuorrute
- trooppista hedelmämehua
- tomusokeria
- Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
- Mittaa margariini ja soijamaito kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes margariini sulaa. Varo, ettei soijamaito pala pohjaan.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Valuta ananasmurskatölkistä mehua hieman pois, niin että jäljelle jää noin 2 dl ananasmurskaa.
- Sekoita kuiviin aineisiin lämmin margariinimaito. Lisää lopuksi ananasmurska ja sekoita tasaiseksi vaivaamatta.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Voit käyttää pitkää 25 cm leipävuokaa tai noin 18 cm irtopohjavuokaa.
- Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin kumoat sen.
- Sekoita tomusokeriin sen verran mehua, että saat juoksevan tahnan. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle.