Lime-mustikkakakku

käyttäjältä Anniina

Lime ja mustikka on ollut yksi omista suosikkimakupareista jo pitkään. Varsinkin smoothiessa. Päätin yhdistää tämän makuelämyksen myös mustikkapiirakkaan! Kaneli on vielä ihana ja syksyinen lisä makukomboon. Fariinisokeri antaa myös lisää makua pohjaan.

Kakun tekee meheväksi täytteessä oleva soijarahka. Käytin vaniljanmakuista rahkaa, mutta myös maustamaton versio sopii hyvin. Maustamaton rahka saattaa vain tarvita enemmän sokeria makeutukseen kuin vaniljanmakuinen. Kun rahkan levittää pohjan päälle ennen mustikoita, rahkatäyte jää herkulliseksi yllätyksi mustikoiden alle 🙂

Olen leiponut tällä ohjeella myös piirakkavuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 25 cm. Vuoka pitää muistaa voidella ja jauhottaa hyvin esim. jauhoilla, mitä käyttää reseptissäkin. Paista piirakkaa lyhyemmän aikaa noin 20-25 minuuttia.

Pohja

  • 125 g vegaanista leivontamargariinia (Sunnuntai Laktoositon)
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 2,75 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Viljatuote)
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 400 g Aplro Go on vaniljasoijarahkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 0,5 tl limen raastettua kuorta (noin yhden limen kuori)
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 rkl perunajauhoja
  • 200 g pakastemustikoita
  1. Mittaa kulhoon pohjaa varten leivontamargariini, sokerit, vaalea jauhoseos ja leivinjauhe. Nypi aineet sekaisin tasaiseksi taikinaksi.
  2. Sekoita vaniljarahkan sekaan 2 rkl sokeria. Sekoita kohmeisten pakastemustikoiden sekaan limen kuori, kaneli ja perunajauho.
  3. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele margariinilla myös irtopohjavuoan reunoja.
  4. Painele taikina irtopohjavuokaan. Painele taikinaa myös reunoille muutaman sentin verran.
  5. Kaada sokeroitu rahka pohjan päälle. Levitä lopuksi maustetut mustikat rahkan päälle. Jos limenkuorta jää paljon kulhon pohjalle, ripottele se tasaisesti mustikoiden päälle.
  6. Paista kakua uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.
  7. Anna kakun jäähtyä kunnolla. Parhaimmillaan kakku on, kun sen antaa tekeytyä jääkaapissa.

2 kommenttia

Selma 26 lokakuun, 2019 - 5:39 pm

Etsin epätoivoisesti vegaanisia ja gluteenittomia reseptejä, kun siskollani todettiin jokin aika sitten keliakia. Onneksi löysin blogisi! Tätä piirakkaa tarjoilin tänään siskolle perheineen ja se maistui kaikille erinomaisen hyvin, teen ehdottomasti uudestaankin. Kiitos siis hyvästä reseptistä, jään seuraamaan muitakin 🙂 Vegaaninen leivonta on ollut arkeani jo kymmenisen vuotta, mutta gluteeniton maailma on ihan uusi, joten apua tarvitaan.

Vastaa
Anniina 28 lokakuun, 2019 - 10:54 am

Hei Selma! Kiitos palautteesta ja kiva kuulla, että piirakka maistui 🙂 Ihanaa, että blogista on ollut iloa ja hyötyä.

Vastaa

Kommentoi

Saatat myös pitää näistä