Lupailin aikaisemmin suolaisia lettuja blogiin ja tässä nyt ohje täytettyihin kreppeihin. Lettutaikinaan lisäsin soijajogurttia ja täytteessä on porkkanaa, kesäkurpitsaa ja ruskeita herkkusieniä. Tuli todella hyvät krepit, jotka maistuivat myös perheen pienimmälle.
Lettutaikina (noin 6 isoa lettua)
- 5 dl makeuttamatonta soijamaitoa
- 1 dl makeuttamatonta soijajogurttia
- 2,5 dl riisijauhoa
- 0,5 tl suolaa
Täyte
- 1 pieni sipuli
- 100 g ruskeita herkkusieniä
- 3 tomaattia
- 2 porkkanaa
- 1/3 kesäkurpitsaa
- 0,5 rkl soijakastiketta
- 0,5 tl yrttisuolaa
- paprikajauhetta
- valkosipulijauhetta
- savupaprikajauhetta
- mustapippuria
- chilijauhetta
- 100 g vegaanista juustoa (esim. Violife orginal for pizza)
Päälle
- yrttejä esim. basilika, ruohosipuli
- Mittaa kulhoon soijamaito ja -jogurtti. Sekoita ja lisää joukkoon suola sekä riisijauhot. Vatkaa kevyesti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia jääkaapissa.
- Paista taikinasta lettuja pannulla.
- Pilko sipuli ja tomaatit pieniksi kuutioiksi.
- Raasta kuoritut porkkanat, kesäkurpitsa ja sienet karkeaksi raasteeksi.
- Kuullota sipuli pannulla. Lisää sienet ja paista niitä, kunnes ne vähän pehmevät. Lisää soijakastike.
- Lisää pannulle porkkana- ja kesäkurpitsaraaste sekä pilkotut tomaatit. Lisää myös mausteet ja paista kasviksia kunnes suurin osa nesteestä haihtuu.
- Raasta juusto ja lisää siitä puolet pannulle. Sekoita ja odota, että juusto sulaa kasvisten joukkoon.
- Levitä jokaiselle letulle täytettä ja kääri rullalle. Nosta letut uunivuokaan ja ripottele loput juustosta niiden pinnalle.
- Paista uunissa 225 asteessa keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Halutessasi silppua kreppien päälle yrttejä.