Varaslähtö pitsaperjantaihin: Fläbäripitsat!

käyttäjältä Anniina

Meillä nämä pitsat ovat tuttavallisesti fläbäripitsoja. Nimi tulee pitsassa käytettävästä pohjasta: flatbreadista. Ohje syntyi taannoin, kun harmittelin vegaanisen ja gluteenittoman pakastepitsan uupumista pakastealtaasta. Sittemmin asiat ovat muuttuneet ja kaupoista löytyy Moilasen Free From vegepitsa. Maistoin kyseistä pitsaa ja ihan maistuvahan se on, mutta pitsan täytteet jättävät toivomisen varaa: paprika, pesto ja aurinkokuivattu tomaatti. Jäin kaipaamaan täytteeksi jotain kasvisproteiinia. Ja omassa tapauksessani se usein tarkoittaa Härkiksen-kaipuuta. Kuulin huhuja, ettei Kotipizzan pitsoihin enää saa Härkistä, vaan sen on korvannut seitan, tuo gluteenisiivu. 🙁 Älkää ymmärtäkö väärin, en inhoa seitania ideana, mutta kyllä jokainen gluteenia sisältävä vegaaninen ruoka ainoana vaihtoehtona saa pienen kyyneleen silmäkulmaan, varsinkin jos on kova nälkä! Ja perjantai-iltaisin on. Pitsannälkä!

No näissä pitsoissa on Härkistä ja punasipulia! Ja kaupoista ei ole varmaan Härkis ihan pian häviämässä, joten pitsaperjantait ovat turvattuja. 🙂

Voit täyttää pitsat haluamillasi täytteillä, mutta suosittelen kyllä kokeilemaan Härkiksen ja punasipulin yhdistelmää. Toinen hyväksitodettu kombo on ollut paholaisenhillo, ananas ja Härkis. Pohjan tomaattikastikkeena voi käyttää myös ihan vain ketsuppia ja oreganoa, jos haluat pitsat pelliltä lautasille ennätysajassa.

 • 1 pss Moilas Flatbreadejä (3 kpl kiviarinarieskoja)
 • 0,75 dl paseerattua tomaattia
 • 0,25 dl makeaa chilikastiketta (itse käytin Spice Up!-merkkistä)
 • 1 tl pitsamaustetta
 • 1/2 pussi mozzarellan makuista juustoraastetta (Violife)
 • Härkistä
 • punasipulikuutioita (pakaste) tai tuoretta punasipulia
 1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
 2. Laita flatbreadit leivinpaperilla päällystetylle pellille.
 3. Sekoita paseerattu tomaatti, makea chilikastike ja pitsamauste kulhossa. Jaa tomaattikastike pitsojen päälle ja levitä tasaisesti leivälle.
 4. Ripottele mozzarellajuusto pitsojen päälle ja lopuksi lisää täytteet.
 5. Paista pitsoja noin 10 minuuttia uunin keskitasolla. Varo polttamasta pitsoja, koska pohjasta tulee äkkiä liian kova.
 6. Tarjoa halutessasi rucolan kanssa.

Kommentoi

Saatat myös pitää näistä