Meillä on tapana paeta hellettä vanhempieni luokse maalle, jos siihen on vain mahdollisuus. Koiralla on siellä tilaa juosta pallon perässä ja lapselle löytyy aina jotain mielenkiintoista tutkittavaa. Punaviinimarjat suoraan pensaasta suuhun olivat viikonlopun luksusta. Lapsen uusi opittu sana oli ”kirpeää!”. Marjojen kirpeys ei vauhtia hidastanut – on tainnut periä vanhempiensa makumieltymykset.
Omaa porkkanakakun ohjetta olen muutaman kerran hionut ja lopulta kakusta tuli juuri niin ihanan mehevä ja maistuva kuin haaveilinkin. Innostuin porkkanakakun leipomisen lisäksi myös valokuvaamaan. Tässä muutamia tunnelmakuvia reseptin lisäksi.
Porkkanakakun päälle tein söpöt miniporkkanat itse tehdystä marsipaanista. Kaupan marsipaanissa käytetty glukoosisiirappi on vehnästä ja halusin tehdä täysin viljattoman marsipaanin. Marsipaanin ohje tulee pian blogiin, kunhan pääsen testaamaan kuinka hyvin marsipaanin saa kaulittua kokonaiseksi kakunpäälliseksi.
Porkkanakakku
- 3 dl fariinisokeria
- 4,5 dl riisijauhoja
- 1 dl hasselpähkinärouhetta
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- 4 dl porkkanaraastetta
- 2,5 dl öljyä
- 1 dl omenasosetta
- 1,5 dl soijamaitoa
Kuorrute
- 200 g vegaanista tuorejuustoa (Violife)
- 0,5 dl tomusokeria
- 0,5 tl vaniljasokeria
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Raasta porkkanat (noin neljä keskikokoista porkkanaa). Sekoita porkkanaraasteen joukkoon öljy, omenasose ja soijamaito. Lisää seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita takaiseksi.
- Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 20 cm).
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 55 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä kunnolla. Parhaimmalta se maistuu seuraava päivänä.
- Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään ja levitä se kakun pinnalle.
- Koristele esimerkiksi hasselpähkinärouheella tai marsipaanista tehdyillä porkkanoilla.