Pehmeät ja nopeat – Suklaiset hirssikeksit

käyttäjältä Anniina
suklaiset hirssikeksit

En ihan heti keksi nopeampaa leivottavaa kuin nämä suklaiset hirssikeksit. Tänä vuonna lapsi on halunnut osallistua ahkerasti leipomiseen ja nopealle ohjeelle on ollut silloin tarvetta. Leipominen yhdessä on ollut opettavaista ja hauskaa. Jokaisen aineen lisäyksen jälkeen kuuluu kysymys: ”Saako nyt maistaa?” Kuumat keksit pellillä ovat tarkan silmän alla ”Onko vielä kuumia?”, ”Saako nyt maistaa?” ja ”Entä nyt?”.

Ja mitä keksien kanssa aina tarjoillaan? No tietenkin ”Maitooooo?!!?” (Toim. huom. Vegaanista maitojuomaa :D)

Muutama asia, jotka olen huomannut lapsen kanssa leipomisessa hyödyllisiksi:

  • Vaihda sotkunkestävät vaatteet.
  • Kokoa raaka-aineet ja tarvikkeet valmiiksi pöydälle. Tässä vaiheessa voi opetella raaka-aineiden nimiä.
  • Jos lapsi ei osaa vielä itse mitata aineksia kulhoon, ainekset voi mitata valmiiksi kuppeihin – jo kupeista kaataminen isompaan kulhoon voi olla lapsen mielestä kivaa.
  • Sekoitus vasta kivaa onkin. Valitse tarpeeksi syvä ja iso kulho, ettei vauhdikas sekoitus lennätä aineksia pitkin pöytää.
  • Anna lapsen maistella aineksia erikseen – se tekee leivonnasta todella mielenkiintoista! Yllättäen raa’at hirssihiutaleet saivat meillä kommentin ”Mmm, hyvää!”. Saman kommentin kun saisi joka kerta kypsän iltapuuron äärellä…
  • Koristelu on kivaa puuhaa, näitä keksejä voi koristella esimerkiksi sulalla suklaalla ja kuivatuilla vadelmilla.

Kurkkaa ohje myös näihin gluteenittomiin ja vegaanisiin suklaakekseihin!

Suklaiset hirssikeksit (noin 16 kappaletta)

  • 2 dl hirssihiutaleita
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl sokeria
  • 0,75 dl riisijauhoja (Risenta)
  • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 75 g vegaanista margariinia (esim. Sunnuntai Laktoositon)
  • 1 dl sokeritonta soijamaitoa (tai jotain muuta gluteenitonta kasvimaitoa)

Koristeluun

  • vegaanista suklaata ja kuivattuja vadelmanpaloja
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Sulata margariini.
  3. Sekoita soijamaito ja sula margariini kuivien aineiden joukkoon.
  4. Nosta lusikalla pyöreitä kasoja leivinpaperin päälle pellille ja painele lusikalla tasaiseksi.
  5. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia.
  6. Anna keksien jäähtyä. Lämpimänä keksit ovat melko murenevia.
  7. Halutessasi koristele keksit sulalla suklaalla ja kuivatuilla vadelmanpaloilla.

Seuraa Kaapista puuttuu kakkua Facebookissa ja Instagramissa.

Kommentoi

Saatat myös pitää näistä