Ylikuumentuneet vatkaimet ja maailman parhaat lohtusuklaakeksit!

käyttäjältä Anniina

Valehtelisin jos väittäisin, että blogi on ollut pienellä luovalla tauolla. Sanotaan vaan suoraan, että se on ollut pienellä epäonnistumisten matkalla 😀 Sillä vatkaimeni irtisanoituivat diilistä vuoroviikoin. Ensin hajosi 12 vuotta vanha sähkövatkaimeni. Ilmeisesti aquafaban vatkaaminen oli sille aivan liikaa. ”Mitä?? Kikherneistä marenkia. Nyt meni liian pitkälle.. . Haise herneelle yksinäsi!” (mitä.. Eikö teillä päin vatkaimet puhu?)

Vatkaimen breakdownin jälkeen juuri takuuajan ylittänyt yleiskone teki bänät ja sulatti vatkaamiseen tarvittavan muovisen osan kahtia! Viimeisin hajoaminen tuli kohtalokkaaseen aikaan, koska olin juuri leipomassa täytekakkua ystävälle babyshower-juhliin. Kun yleiskone ylikuumeni ja sulatti muovisen osan, lensi täytemassan sekaan pieniä muovilastuja. Kyllä.. ei suklaahippuja tai karamellirakeita.. Muovilastuja! ”Mmm, voitko kertoa mikä tämä mielenkiitoinen sivumaku on?” ”Ai se… se on sulanut muovi. Voit lukea ohjeen blogista.” 😀

Kuten arvata saattaa, babyshower-kakun teko loppui siihen ja täytemassa lensi samantien roskiin! Onneksi hetken höyryjä päästeltyäni plan b, eli hyydytettävä juustokakku, pelasti tilanteen. Siihen kakkuun en tarvinnut vatkainta. Mutta kyllähän se tuttipullon muotoinen täytekakku olisi ollut kiva yllätys…

Mutta ei hätää! Teen täytekakkua heti, kun ostan vatkaimen, jossa ei toivottavasti ole yhtään ylikuumentumisen riskiä ja muovisia osia sulamassa. Vinkkejä kestäviin vatkaimiin tai yleiskoneisiin? Ja millä teemalla lähdettäisiin liikenteeseen kakun kanssa? Lempijuhlani, halloween, on vielä kaukana, mutta lapsen synttärit ovat kyllä tuloillaan. Joten jokin lapsellinen teema voisi olla paikallaan 🙂

Kun leivontaideat viime viikkoina tuntuivat vain pyörivän täytekakkujen ympärillä, oli vaikea irrottautua leipomaan mitään muuta. Sitten muistin, mitä tarvitaan, kun epäonnistumiset pännivät: keksejä! Ja nimenomaan keksejä, joissa on suklaahippuja ja ne ovat sitkeitä, rapeita ja pehmeitä. Kaikkea samaan aikaan! Ja ne tarjoiltuna kylmän soijamaidon kanssa. Epäonnistumisten suma päättyi siihen, kun tämän tajusin. Joten voisiko sanoa, että näissä kekseissä on lohdun lisäksi myös ripaus onnea?

Kannattaa kokeilla leipoa näitä keksejä varsinkin, jos näin maanantaisin tuntuu, että tarvitsee lohdutusta ja lämpimän halauksen. Mukavaa viikonalkua!

P.s. Jos olet juuri nyt kesälomalla, kaipaat tätä ohjetta, kun lomasi loppuu 😉

Suklaakeksit n. 16 kpl

  • 100 g vegaanista leivontamargariinia (Sunnuntai Laktoositon)
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 2 dl riisijauhoja
  • 75 g mantelimassaa (Salliselta mantelimassa)
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 50 g kaakaomassaa tai vegaanista tummaa suklaata
  1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon paitsi suklaa.
  2. Nypi ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi.
  3. Paloittele suklaa palasiksi ja sekoita ne taikinaan.
  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita taikina siksi ajaksi kylmenemään jääkaappiin.
  5. Pyörittele taikinasta 16 palloa pellille. Jätä leviämisvaraa. Paina lastalla tai lusikalla pallot noin 5 cm leveiksi.
  6. Paista keksejä uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia. Valmiit keksit ovat melko vaaleita ja tummempia reunoista.
  7. Anna keksien jäähtyä ja kovettua. Tarjoile kylmän soijamaidon kanssa.

Kommentoi

Saatat myös pitää näistä