Suolainen pinaatti-tomaattipiirakka

käyttäjältä Anniina

Suolaiset piirakat ovat olleet aina haaste minulle. Välillä olen jopa ajatellut, etten aio enää koskea niihin pitkällä tikullaakaan. Joko piirakkapohjasta on tullut liian kuiva tai täyte on ollut liian kosteaa ja valuvaa. Kahvihetkinä ei kuitenkaan aina voi täyttää mahaansa pelkällä makealla. Tämän reseptin onnistuminen antaa toivoa tulevaisuuteen, ettei suolaisten piirakoiden leipomista ehkä tarvitse vältellä niin kovasti… Tässä ohjeessa täyte on kyllä kostea, mutta jäähtyessä jähmettyy enemmän, jos vain malttaa odottaa.

Pinaatin ja tomaatin lisäksi täytteessä on kahta vegaanista juustoa. Onneksi vegaanisten juustojen valikoima on laajentunut huomattavasti siitä, mitä joskus muistan sen olleen. Voi sitä päivää, kun sain sämpylöiden päälle savunmakuista vegaanista juustoa! Sitä makua olin kaivannut. Kannattaa kokeilla, jos et ole vielä maistanut Violifen smoked flavour juustoviipaleita.

Omissa ohjeissani pyrin käyttämään niitä tuotteita, joita löytää helposti useimmista kaupoista. Violifen juustot päätyvätkin usein omaan ostoskassiin juuri siitä syystä, että niitä löytää myös lähimarketista.

Suolainen pinaatti-tomaattipiirakka

Pohja

  • 125 g vegaanista leivontamargariinia
  • 2,5 dl riisijauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 dl maustamatonta soijajogurttia

Täyte

  • 50 g tuoretta babypinaattia
  • n. 150 g kirsikkatomaatteja
  • 2 dl vegaanista mozzarella raastetta (Violife)
  • n. 1 dl vegaanista juustoa (Violife orginal)
  • 1,5 dl soijaruokakermaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 rkl vegaanista pestoa (Urtekram)

Vuokaan

  • vegaanista margariinia ja gluteenittomia korppujauhoja (Moilas)
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Nypi jauhot, suola ja margariini. Lisää lopuksi soijajogurtti ja leivo tasaiseksi palloksi. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Huuhtele pinaatit ja tomaatit. Pilko pinaatti silpuksi ja tomaatit paloiksi.
  4. Sekoita kulhossa soijakerma, mustapippuri ja pesto.
  5. Raasta juusto ja lisää se mozzarellaraasteen, pinaatin ja tomaattien kanssa muiden kermapeston joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  6. Voitele ja korppujauhota lasinen piirakkavuoka (halk. noin 28cm). Painele taikina pohjalle sekä reunoille. Kaada lopuksi täyte pohjan päälle.
  7. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin puoli tuntia.
  8. Anna piirakan jäähtyä, jotta se on helpompi leikata paloiksi.

Saatat myös pitää näistä

Kommentoi