Raparperi-rahkapiirakka

käyttäjältä Anniina

Somessa on tullut vastaan niin monta raparperipiirakan ohjetta, että innostuin itsekin leipomaan oman version. Tästä reseptistä löytyy kaikki ihanat elementit yhdessä: kirpeä raparperi, pehmeä rahka ja rapea muruseos. Piirakka katosi nopeasti parempiin suihin. Tällä ohjeella onnistuisi varmasti myös marjapiirakka, jos lisäisi täytteeseen hieman perunajauhoa tasapainottamaan marjoista tulevaa kosteutta.

Pohja

  • 125 g vegaanista leivontamargariinia (Sunnuntai Laktoositon)
  • 1 dl sokeria
  • 3 dl riisijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1/2 dl kookosmaitoa

Täyte

  • 400 g soijarahkaa (Alpro Go on)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 200 g raparperia

Muruseos

  • 50 g mantelimassaa
  • 50 g vegaanista leivontamargariinia (Sunnuntai Laktoositon)
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1/2 dl riisijauhoa
  1. Vaahdota pohjaa varten margariini ja sokeri. Sekoita keskenään riisijauho, levinjauhe ja suola. Lisää ne margariinisokerivaahtoon. Lisää lopuksi kookosmaito ja sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina korkean lasisen piirakkavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita soijarahka, sokerit, sitruunamehu ja perunajauho keskenään. Tasaisimman lopputuloksen saat soseuttamalla seoksen sauvasekoittimella.
  4. Huuhtele raparperi ja pilko se pieniksi paloiksi.
  5. Kaada rahkaseos pohjan päälle ja ripottele raparperit pinnalle.
  6. Valmista muruseos nyppimällä mantelimassa, margariini, fariinisokeri ja riisijauho keskenään tasaiseksi seokseksi. Murenna seos täytteen päälle.
  7. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  8. Anna piirakan vetäytyä ennen tarjoilua.

Kommentoi

Saatat myös pitää näistä