Somessa on tullut vastaan niin monta raparperipiirakan ohjetta, että innostuin itsekin leipomaan oman version. Tästä reseptistä löytyy kaikki ihanat elementit yhdessä: kirpeä raparperi, pehmeä rahka ja rapea muruseos. Piirakka katosi nopeasti parempiin suihin. Tällä ohjeella onnistuisi varmasti myös marjapiirakka, jos lisäisi täytteeseen hieman perunajauhoa tasapainottamaan marjoista tulevaa kosteutta.
Pohja
- 125 g vegaanista leivontamargariinia (Sunnuntai Laktoositon)
- 1 dl sokeria
- 3 dl riisijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 1/2 dl kookosmaitoa
Täyte
- 400 g soijarahkaa (Alpro Go on)
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl perunajauhoja
- 200 g raparperia
Muruseos
- 50 g mantelimassaa
- 50 g vegaanista leivontamargariinia (Sunnuntai Laktoositon)
- 1/2 dl fariinisokeria
- 1/2 dl riisijauhoa
- Vaahdota pohjaa varten margariini ja sokeri. Sekoita keskenään riisijauho, levinjauhe ja suola. Lisää ne margariinisokerivaahtoon. Lisää lopuksi kookosmaito ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina korkean lasisen piirakkavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita soijarahka, sokerit, sitruunamehu ja perunajauho keskenään. Tasaisimman lopputuloksen saat soseuttamalla seoksen sauvasekoittimella.
- Huuhtele raparperi ja pilko se pieniksi paloiksi.
- Kaada rahkaseos pohjan päälle ja ripottele raparperit pinnalle.
- Valmista muruseos nyppimällä mantelimassa, margariini, fariinisokeri ja riisijauho keskenään tasaiseksi seokseksi. Murenna seos täytteen päälle.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.
- Anna piirakan vetäytyä ennen tarjoilua.