Hedelmäinen minttuhummus

käyttäjältä Anniina

Monella on varmasti kertynyt makumuistoja ulkomaanmatkoilta ja miksei kotimaanmatkoiltakin. Muistoja liian mausteisista ruoista, makeista hedelmistä, erikoisista makuyhdistelmistä… Itselle makunautintojen matkalaukkuun ei ole kertynyt erityisen paljon kokemuksia. Yksi syy on se, etten ole kovin paljon matkustellut ja toinen syy on omat allergiat. Kompromisseja ja valmiiksi suunniteltuja ruokailuja sen sijaan on kertynyt matkoilla paljon. Olemme valinneet yöpaikoiksi mökkejä ja huoneita, joissa on ollut mahdollisuus kokata itse ja näin päässeet helpommalla. On vältytty siltä ravintolan valinnanvaikeudelta, jonka varmasti moni ruokarajoitteinen voi tunnistaa. Voihan se olla jo ilman ruokavaliorajoituksiakin vaikea valita missä syödä! Lisää tilanteeseen erityisruokavaliot, ja pam, saat matkailuun uudenlaista jännitystä 😀

Kun olimme miehen kanssa roadtripillä Skotlannissa muutama vuosi sitten, kävimme Glasgown Whole Foods Marketissa ostamassa isot kassit ruokaa ja suuntasimme Isle of Skyehen. Vuokramökin kokkailuja varten ostettuihin eväisiin tottakai kajottiin jo matkalla saarelle. Pysähdyimme pienelle levähdysalueelle joen varrelle. Whole Foods Marketista oli löytynyt gluteenittomia sämpylöitä, tofua ja purkki hummusta. Näistä kokosimme levähdysalueen puupenkeillä sämpylät, joiden uskoimme olevan vain nälän karkoittajat – ei sen kummempaa. Saimme kuitenkin yllättyä, sillä hummus oli ihan älyttömän hyvää ja niin oli myös koko leipä.

Päätin ottaa talteen hummuspaketin pahvisen tuoteselosteen, koska olihan tätä kyseistä hummusta tehtävä kotonakin. Viikko sitten löysin reseptikirjani välistä hummuksen pakkauspaperin ja tajusin, etten ollut vielä kokeillut tehdä sitä kertaakaan matkan jälkeen. Ryhdyin tuumasta toimeen ja ohje tarvitsi muutaman kokeilukerran ennen kuin pystyin oikeasti sanomaan päässeeni makumuiston jäljille. Tätä hummusta teen varmasti kesällä useammalle retkelle ja piknikille.

  • 1 prk kikherneitä (valutettuna noin 230 g)
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • puolikas punainen omena
  • 5 kuivattua luomu aprikoosia
  • 5 kuivattua pehmeää taatelia
  • 1/2 tl suola
  • 1 ml mustapippuria
  • 1 ml chilijauhetta
  • 1 ml valkosipulijauhetta
  • 1 ml kurkuma
  • 1 ruukku minttua
  1. Valuta vesi kikherneistä ja huuhtele ne hyvin.
  2. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
  3. Tarjoile tuoreen leivän päällä tai dippinä kasvisten ja nachojen kanssa.

Saatat myös pitää näistä

Kommentoi