Lähimarketin suppea vegaaninen jäätelövalikoima motivoi kehittelmään oman nopean jäätelöohjeen 🙂 Tähän jäätelömassaan tarvitaan vain Alpron soijavispiä ja sokeria! Jäätelökonetta tai sekoitusta pakastuksen aikana ei tarvita. Maustaa voit mielikuvituksen mukaan. Itse päädyin raikkaaseen minttusuklaajäätelöön <3
Mikä on sinun lempijäätelömakusi?
Ainekset
- 2 prk (500 ml) soijavispikermaa (Alpro)
- 1 dl sokeria
- 1 1/2 tl piparminttuaromia (Dr. Oetker)
- 50 g vegaanista tummaa suklaata tai kaakaomassaa
- vihreää elintarvikeväriä (esim. Wilton pastaväri tai Dr. Oetker)
- Kaada kattilaan yksi purkki (2,5 dl) soijavispiä ja mittaa joukkoon sokeri. Keitä seos kiehuvaksi. Pienennä levyn tehoa ja jatka keittämistä 10 minuuttia koko ajan hieman sekoittaen. Kondensoituessaan kerma vaihtaa väriä hieman kellertäväksi. Jäähdytä seos laittamalla kattila kylmään vesihauteeseen.
- Vatkaa toinen purkki soijavispiä kuohkeaksi vaahdoksi.
- Rouhi suklaa pieniksi hipuiksi. Jos suklaa jää liian isoksi paloiksi, ne vajoavat jäätelön pohjalle pakastaessa.
- Lisää jäähtynyt kondensoitu soijavispi kuohkeaan soijavispivaahtoon ja sekoita nostellen tasaiseksi.
- Lisää lopuksi jäätelömassaan piparminttuöljy, rouhittu suklaa sekä elintarvikeväri. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada jäätelömassa vähintään litran kokoiseen pakastuksen kestävään astiaan. Voit käyttää esimerkiksi alumiinista leipävuokaa.
- Pakasta jäätelöä vähintään kuusi tuntia tai kunnes jäätelö on kunnolla jäätynyt.
- Tarjoile pian sen jälkeen, kun olet ottanut jäätelön pakkasesta ja nauti!